fbpx

Vegye fel velünk a kapcsolatot most,
segítünk a pályázati ügyintézésben

    Edit Template

    Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése

    Sorra jelennek meg a vállalkozásokat célzó pályázati felhívások – jelenleg zajlanak a társadalmi egyeztetések, 2024. júliusától pedig el lehet kezdeni benyújtani a támogatási kérelmeket.

    A bonyolult pályázati rendszer és várhatóan szoros pontverseny miatt
    érdemes minél előbb elkezdeni a felkészülést!

    Ingyenes szakmai konzultáció

    Segítünk megtalálni, előkészíteni és elnyerni a megfelelő pályázati forrást.

    Ha június 17-ig szerződik cégünkkel,
    elengedjük a pályázatírás fix díját és tisztán sikerdíj alapon elkészítjük a pályázati anyagukat.

    A támogatás célja

    A programban olyan beruházások és eszközbeszerzések valósíthatók meg, amelyek enyhítik a vendéglátó  üzletek közüzemi terheit, egyúttal az üzletek gazdaságilag fenntartható és környezettudatos, valamint  minőségorientált fejlesztését célozzák. 

    Részletes célok: 

    vendéglátó üzletek szolgáltatási színvonalának emelése 

    vendéglátó üzletek üzemeltetési hatékonyságának javítását szolgáló fejlesztések 

    megvalósítása (energetikai beruházások/szolgáltatások megvalósítása) 

    szolgáltatók folyamatos, éves működésének biztosítása 

    a projektek megvalósításán keresztül munkahelyek teremtése és a meglévő munkaerő megtartása 

    A támogatást igénylők köre

    Magyarországon bejegyzett székhellyel és Budapesten kívüli telephellyel rendelkező, mikro-, kis- és  középvállalkozásnak minősülő vállalkozások; amelyek

    ✓ magyar pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlával rendelkezik; 

    a pályázat benyújtásakor már regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK);

    NTAK adatszolgáltatási kötelezettség esetén a pályázat benyújtásának napját megelőző 20 napban  napi zárást, és a nyitva tartott napokra forgalmi adatot küldtek az NTAK-ba; 

    vendéglátó üzlet kategóriába tartozik és az erről szóló nyilvántartásba vételi dokumentummal  rendelkezik; 

    minimum 1 lezárt üzleti évvel rendelkezik a 2023. és/vagy a 2022. évet illetően, és az NTAK-ban is  rögzítésre került; 

    az általa üzemeltetett vendéglátó üzlet egész évben nyitva tart (NTAK-regisztráció szerint). 

    A támogatott tevékenységek

    A vállalkozások üzleti folyamat innovációs tevékenységei közül az alábbiak:

      1. Termelési és/vagy gyártási folyamat innovációs tevékenységek; 
      2. Marketing és/vagy értékesítési innovációs tevékenységek; 
      3. Logisztikai innovációs tevékenységek; 
      4. Szervezeti innovációs (adminisztratív és menedzsment fejlesztés) tevékenységek, amennyiben a támogatástigénylő éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti évben  minimum 20 fő volt; 

     

    A támogatás összege, mértéke

    A támogatás mértéke min. 20 000 000 Ft maximum 50 000 000 Ft, intenzitása 50-70%.

    A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 60 000 000 000 Ft, a támogatott kívánt projektek száma várhatóan 1500-3750 db

    A projektre 30% előleg igényelhető.

    Elszámolható költségek

    1. Energiahatékonyság 

    a gazdaságos üzemeltetést támogató eszközbeszerzés, led-es fényforrás, vízcsapokra perlátor

    nyílászárók hőszigetelő képességének javítása: tömítés csere, ablakfólia, egyéb korszerűsítési  megoldások 

    2. Eszközbeszerzés

    • Hosszú távú költségcsökkentést és hatékony működést célzó beépített eszközök, berendezések 
      (konyhai eszközök és berendezések, legalább nettó 20 ezer Ft/db értékben, nagykonyhai bútor, sütő főző berendezés, hűtőberendezés, fagyasztó, mosogató berendezés).
    • egyéb, működést szolgáló beszerzések
      (bárgép, kávégép, tálaló és szervízkocsi, főzőlap, gázzsámoly,  borhűtő, hűtővitrin, bemutatóvitrin, borcsapoló, sörtorony és sörcsapoló tartozékok, mérlegek,  konyhai előkészítő gépek, higiéniai berendezések, kamera)
    • vendégélményt, komfortot fokozó eszközök vásárlása
      (üzlettér bútorzat, világítás, árnyékolás,  teraszfűtés – kültéri hősugárzó)
    • munkavédelmi eszközök, védőfelszerelések
      (kötény, kesztyű, hőszigetelt kesztyű, hajháló, sapka)
    • munkaruha, egyenruha, védőruha
      (szakács- és konyhai ruházat, felszolgáló munkaruha)
    • a vendéglátó üzlet üzemszerű működését közvetlenül szolgáló fogyóeszköz
      (konyhai eszközök,  
      edények, cukrász eszközök, kések és vágóeszközök, adagolók, vágólapok, tepsik, tálcák, tányérok,  evőeszközök, poharak, egyéb konyhai és éttermi eszközök)

    Kötelezettségek

    A pályázat a záró beszámoló benyújtásától számított 1 év kötelező fenntartási időt ír elő. 

    HATÁRIDŐK

    További ütemek havonta, üzlettípusonként lesznek elérhetőek a tervezett 13 milliárd Ft-os keretösszeg teljes kimerüléséig, vendéglátó üzlettípusonként az alábbiak szerint tervezetten

    Vendéglátó üzlet típus
    Pályázati felhívások meghirdetésének tervezett időpontjai
    Étterem
    2024. május 27.
    Cukrászda
    2024 június
    Zenés-táncos szórakozóhely
    2024. július
    Alkalmi vendéglátóhely
    2024. augusztus
    Kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely
    2024 szeptember
    Büfé
    2024. október
    Italüzlet, bár

    Használd ki a lehetőségeket vállalkozásod pénzügyi támogatásához

    Írj nekünk  most, hogy együtt megtaláljuk a céged számára megfelelő pályázatot.

      Segítünk a sikerben!

      aktuálispályázatok.hu

      Adataid

      Légy naprakész

      Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből tájékozódj a legfrissebb pályázatokról! 

      Sikeresen feliratkoztál Sajnos valamiért nem sikerült a feliratkozás, kérjük próbáld újra

      © 2024 aktualispalyazatok.hu